Boktips (Tillsammans)




Boken handlar om tre ungdomar med olika bakgrunder; Teresa, Jacob och Alexander som träffas för första gången under en matlagningskurs.

Teresa har ett rykte om att vara den bråkiga tjejen som skolkar och bara umgås med de farliga i skolan. Alla tror att hennes mamma hängde sig i vardagsrummet. Detta är fel; hennes mamma dog i cancer och detta har gjort att Theresa inte haft det lätt i skolan.

Jacob är den sportiga killen som är ute och springer varje morgon. Han gör allt för att visa killarna i skolan att han faktiskt kan bevisa saker fastän han är kort. Hans mamma Coco håller i matlagningskursen och därmed är Jacob nästan tvingad att delta. Jacob antar att han är den enda killen som kommer delta och därför har han länge fruktat dagen då kursen börjar. Men Jacob har fel, för Alexander har blivit anmäld av sin mamma för att komma bort från allt jobbigt hemma.

Alexander kommer från en rik familj, hans pappa jobbar på UD och de är nyligen hemkomna från några år i USA. Men är allt så bra som man tror? Bara för att man har en pappa som arbetar på UD är kanske livet inte perfekt?

I slutet av sommaren tar Teresas pappa med de tre ungdomarna till skärgården. Där ska de tillbringa en oförglömlig vecka som kommer bli späckad av sol och bad, tror alla. Men vem är det som lurar där ute på havet, och som till varje pris vill hitta en av dem?

Jättebra tjejbok enligt mig. Den har både med kärlek och spänning. Finns även en uppföljare som jag fick i julklapp, ävend en väldigt bra. Detta är såna böcker man sträckläser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0