Genant!

Idag var jag hos en sjukgymnast för att kolla upp min höft, ben. Iallafall så tycker jag iallafall att när man tänker på en sjukgymnast så tänker man på en äldre man/kvinna. Men icke sa nicke här kommer det en yngre kille som ser rätt bra ut, som ska kolla på mig. Först frågade han mig lite om symtomen och sen skulle jag ta av byxorna, genant, aja, men det gick bra iallafall. Visade sig att problemet antagligen var att jag stukade min fot för runt 10år sedan och det har visst satt sina spår, det har gjort så min högra fot är stelare än den andra, vilket gör så jkag verkligen spänner mig när jag går så det känns i höften. Så jag ska göra massa övningar nu i 2 veckor, sen ska jag dit igen.



Han såg ungefär ut som Viktor Åkerblom Nilsson!

Picknik väska, typ!

Hejsan, slutade 11.30 idag, men har inte orkat uppdatera innan. Pappa hittade idag en gammal hattväska, och med den ska jag göra en picknink korg som vi har i uppdrag att göra på estetisk verksamhet lektionen. Jag ska sätta på mosaik i massa olika färger på locket och göra den fin inuti. Ni får se hur den ser ut sen.

Sen har jag inte gjort så mycket mer, eller jo, jag har jobbat med hemisdan lite, men när jag skulle göra om ett par "knappar" i photoshop så funkade dte inte att skriva, fatta vad irriterad jag blev, så det la jag av med!


Foto:jag

Lvelavalive Haha!

 


 


 




Älskar hans humor haha, titta på dom!

Mardröm!

Har kommit på att när jag sover länge på mornarna så drömmer jag konstiga drömmar. Idag var det en mardröm.

Det var om min farfar som dog i september och jag stod honom väldigt nära för han var blind och bodde granne med oss, så vi fick hjälpa honom med mycket när han levde! (detta är alltså sant)

I drömmen iallafall var det att jag var hos farmor och stod vid ett av hennes bord, där på bordet låg det en spegel och när jag tittar på den ser jag farfars spegelbild, jag blir livrädd, både i drömmen och på riktigt. Iallafall så springer jag in till farmor och säger att "jag såg farfar" men hon trodde mig inte så då sa jag åt henne att titta på blomman på bordet. Och helt plötsligt så började den vissan och röra på sig. Farmor ochjag fick panik, senarm och  såg vi han gå mot köket och sen försvann han. Jag vågade inte gå hem så jag ringde till mamma, pappa men det gick inte att slå nummret.

Sen vaknade jag, och fatta hur fort mitt hjärta slog. Usch hatar att drömma om farfar, vill inte påminnas om honom för då kommer alla känslorna tillbaka som när han dog. Just nu känns det hemskt att han dog för det var så mycket roligt han skulle få uppleva som vi lovat. Som att han och jag skulle åka och shoppa och fika när jag fick körkort, han var överlycklig över det, och sen att vi skulle åka på båtmässa med honom, som han också tyckte väldigt mycket om.

Nee, jag saknar honom så mycket, allt, som hur han uttalade mitt namn "cAroline" och hur han brukade nynna på en sång vid matbordet, eller hur han brukade skratta. Han var så välkommande när man gick till honom, han var aldrig arg eller sur. Utan alltid glad. Jag kan väl säga såhär att jag tar mitt körkort bara för att han så gärna hade velat det, även om jag också behöver det, men det är för honom jag gör det!

Älskar dig Farfar<3


Lax med rotsaker!

Tänkte dela med mig av ett recept som jag verkligen gillar!

2pers (öka med allting för fler personer)
Ugn-225´

2 laxar
olja
4 potatisar
3 morötter
(ta med mer rotsaker om du vill)
salt
peppar
citron

Sås
1½ dl gräddfil (eller mer)
salt
peppar
apelsinjuice
citron
honung
pepparrot på tub

Sätt på ugnen. Skala och skär rotsakerna i bitar lägg dom på en plåt med olja i (oliv) salta peppra. sätt in i ugnen.
Ta laxen och salta/peppra den ta på även lite citronsaft. Ta en stekpanna häll på rapsolja och vänta tills pannan blivit varm, lägg i laxen och stek 2min på vardera sida, kolla så den är genomstekt. Börja med såsen, häll i gräddfil i en skål, salta peppra efter behov, häll i ca 1 tsk apelsinjuice (färsk) lite mindre citronsaft ,½ tsk honung och ½tsk pepparrot. Blanda smaka av och ta i mer av det du vill ha om det fattas nått! Rotsakerna får du då och då ta ut och röra om så dom inte fastnar i botten, dom är klara när dom fått färg och är mjuka!

Smaklig måltid!

Fisk i ugn med rotfrukter
Bild från Arla, den närmaste bilden jag kunde hitta!

Vagel i ögat!

Usch tror jag håller på att få en vagel vid ögat, inte kul. En vagel är när en ögonfrans blir infekterad tror jag! Då blir det som en bula just där vid ögat. Har haft det kanske 5gånger, känner att det börjar göra ont under ögat när jag känner där, typ som ett blåmärke. Aja det brukar försvinna efter några dagar som tur är!


Hittade denna bild från i somras, den är så härlig, man ser hur han njuter haha!

Din sko inspiration!



Mina favoriter är nog dom längst ner till vänster, men dom skulle jag inte kunna gå med, men dom jag funderar på att köpa är dom längst upp till höger!

Vilken av dom här är din favorit?  Kommentera!

MatKatastrof!!

Är hemma idag, har ont i halsen och den kliar, och sen är jag inte helt 100 idag och det märkte jag när jag skulle laga mat. Min första ide för mat var att jag skulle steka kyckling, göra råstekt potatis och en soltorkad tomat sås som är jätte god. Ja allt börjar bra, jag skalar potatisarna  och skivar dom med en potatisskalare, sen började jag steka dom. Efter det började jag steka kycklingen, det var då det började gå snett, bara för att det rök så mycket när jag stekte kycklingen så glömde jag bort potatisen= Bränt. Då började jag skala nya potatisar vilket gjorde att jag glömde bort kycklingn=Bränt (i kanterna) dom gick iallafall att äta sen. Sen började jag steka dom andra potatisarna och då tänkte jag "jag häller i vatten så dom kan koka lite också"= Osmart. Allt blev kladdigt så dom slängde jag också. Sen blev det att jag fick värma upp lite ris och göra en vanlig kycklingsås och äta med min brända kyckling!

Sammanfattning= Laga inte komplicerad mat när du mår sådär!


Hemsida och om jag kunde drömma!

Har på webdesignen  skolan en uppgift att göra en hemsida, vi ska göra en hemsida där man kan köpa nått på (ej på riktigt). Är iallafall rätt stressad pga den för min kompis hon sitter från att hon kommer hem från skolan till att hon går och lägger sig och jobbar med den där hemsidan, känns som jag är lite efter även om jag vet att jag inte är det. Vi har liksom en månad på oss, och det har bara gått en vecka. Aja det löser sig nog.


Sen fick jag hem böckerna igår som jag beställde, och började genast läsa om jag kunde drömma. Och enligt mig är den Mycket bättre än filmen. Även om filmen också är bra, men i boken så får man veta mycket mer om deras känslor, och sen är det mycket som inte stämmer i filmen enligt mig. Men det är väl så det  brukar vara när man gör en film av en bok!

Detta är iallafall vad jag hållt på med denna veckan!


En höstbild över våran utsikt tagen av moi.


Akvarell!

Detta är vad jag gjort under helgen. Sjulle lagt in det igår egentligen. men internet slutade fungera. Detta är mitt tredje försök i att måla akvarell ansikten, och är inte såå bra på det än, men övning ger färdighet!


Inspirations bilden på datorn!


Har inte målat ena ögat än!


Nästan klar, ska göra hals också! Tycker bara att hakan blev för stor annars belv jag rätt nöjd!

Stephenie Meyer!




(ljudet av ditt hjärta)

Köpte hem dom här böckerna, den första och tredje boken, fick den andra i julklapp och hittar ingen av dom andra i någon butik så nu beställde jag dom. OO, längtar tills jag får hem och läsa dom:)

Måla,rita,måla,rita,måla,rita!

Usch vilket sug jag känner för att måla, har lite inspiration som jag vill prova på ex, måla ansikten i akvarell. Ska stänga in mig i mitt rum imorgon tror jag och börja. Ni får nog se resultat när dte är klart!

Dagens outfit!


Tee-Åhlens
Kjol-sisters
strumpbyxor-Åhlens
Skor-en skoaffär som jag inte minns namnet på!

Juste, mamma ringde till en sjukgymnast imorse och hon skulle skicka ett brev till mig för tid till henne. Hon trodde iallafall att jag hade en muskelinflammation. Och vad jag nu läst på nätet så ska man visst ta ett antal kortison sprutor för det.

Kisse-misse-sötenosen!









Min söta kisse Tusse, Så här gullig blev han när jag kom hem förut:) (visst är han tjock!?)
Idag på webdesignen så började vi med våran hemsida, vi ska göra en egen webshop. Jag ska "sälja" CD-skivor och filmer. Men vet inte alls hur det kommer gå!

Hur har eran dag varit då?

Boktips (Tillsammans)




Boken handlar om tre ungdomar med olika bakgrunder; Teresa, Jacob och Alexander som träffas för första gången under en matlagningskurs.

Teresa har ett rykte om att vara den bråkiga tjejen som skolkar och bara umgås med de farliga i skolan. Alla tror att hennes mamma hängde sig i vardagsrummet. Detta är fel; hennes mamma dog i cancer och detta har gjort att Theresa inte haft det lätt i skolan.

Jacob är den sportiga killen som är ute och springer varje morgon. Han gör allt för att visa killarna i skolan att han faktiskt kan bevisa saker fastän han är kort. Hans mamma Coco håller i matlagningskursen och därmed är Jacob nästan tvingad att delta. Jacob antar att han är den enda killen som kommer delta och därför har han länge fruktat dagen då kursen börjar. Men Jacob har fel, för Alexander har blivit anmäld av sin mamma för att komma bort från allt jobbigt hemma.

Alexander kommer från en rik familj, hans pappa jobbar på UD och de är nyligen hemkomna från några år i USA. Men är allt så bra som man tror? Bara för att man har en pappa som arbetar på UD är kanske livet inte perfekt?

I slutet av sommaren tar Teresas pappa med de tre ungdomarna till skärgården. Där ska de tillbringa en oförglömlig vecka som kommer bli späckad av sol och bad, tror alla. Men vem är det som lurar där ute på havet, och som till varje pris vill hitta en av dem?

Jättebra tjejbok enligt mig. Den har både med kärlek och spänning. Finns även en uppföljare som jag fick i julklapp, ävend en väldigt bra. Detta är såna böcker man sträckläser.


Riktigt bra/rolig fotoblogg!

Det är säkert flera som redan sett några av hans foton, men jag hittade han blogg idag. Vill helst inte kopiera in några bilder från hans blogg till min blogg, så ni får ta och trycka HÄR istället! Det är iallafall värt att gå in där.

Måste berätta att vi ska ha prov på fredag. Och då fick vi en "fusklapp" att skriva på. Iallafall blev alla glada och ska skriva ner allting som får plats på den lilla lappen, men fick reda på idag att denna grejen med fusklapp är visst ett sätt att få eleverna att faktiskt läsa igenom allt man har i prov och skriva ner allting viktigt. Alltså pluggar man utan att förstå att man gör det haha.

Sjukgymnast!



Juste, skrev ju i några inlägg längre ner att jag fått besvär med min höft. Ringde till vårdcentralen idag och dom trodde att det berodde på att mitt ena ben är lite kortare, så jag ska till en sjukgymnast och kolla upp det. Dom ska se hur många mm skillnad det är och då isåfall ska jag få en iläggssula (?) i alla skorna. Hoppas bara att det hjälper, är trött på att få ont så fort jag går lite längre eller snabbare än jag brukar!

Filmer topp 3 (drama)


Denna måste väl vara med antar jag. Jag gillar den iallafall.

Handling:Inget i hela världen kan konkurrera med Titanics episka skådespel och hisnande storslagenhet. Som vinnare av elva Oscar, inklusive bästa film, seglade denna enorma kärlekshistoria in i hjärtat på biobesökare över hela världen, för att slutligen visa sig bli den mest populära spelfilmen någonsin. Den internationella storstjärnan Leonardo DiCaprio och den Oscarnominerade Kate Winslet lyser upp filmduken som Jack och Rose, de unga älskande som är åtskilda av samhällsklasserna men ändå förutbestämda att finna varandra på det "osänkbara" R.M.S. Titanics jungfruresa. Men när det dödsdömda lyxkryssningsfartyget kolliderar med ett isberg i den kalla Nordatlanten, blir deras passionerade kärleksaffär en nervpirrande kamp för att överleva!


Så fint slut på denna, en lycklig men gråt film!

Handling:berättelsen om de unga älskande Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Goslig & Rachel McAdams). Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skiljda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok. Filmen är en berättelse om förlorade möjligheter, om att bli vuxen och om kärlekens magiska kraft.


Såg denna med mamma i november, var rätt skeptisk till den, men vilken film. Lite "poetisk" eller vad man ska säga. Efteråt har man en känsla i kroppen som hänger kvar ett tag!

Handling:Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är "Flyga drake" en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, på väg att slitas isär för alltid. Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof" och ett episkt sökande efter försoning. Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta.

Kläder idag!




(kör med flygfoton nuförtiden, det gör det lite roligare:))
Tee-MQ
Strumpbyxor-Åhlens
Tröja-HM
Långt linne- Vero Moda

Har inget att säga om nått idag, har inte gjort något faktiskt. Vart i skolan och där gjorde vi inte så mycket. jaja, senare kanske jag lägger upp topp 3 i filmer, men vet inte vilken genre jag ska ta än. Men det får bli en liten överrasking.

ny header!

Har en ny header, var inte nöjd med den jag hade innan, så den här blev bättre. Men ska nog göra om den igen lite. Men inte nu!

Mine clothes!

Vet inte om jag stavade rätt på rubriken, men det får duga!

Detta hade jag iallafall på mig idag!




Tröja-HM
Jeans-CM
Väst-HM
Armband-farmors gamla

Idag i skolan har vi inte gjort någonting, eller vi gick igenom lite vad i ska göra under terminen. Som på Formen ska vi göra en "picknik" alltså fixa en korg, låda mm. tallrikar och glas. Och då ska vi måla på tallrikarna och dreja glasen och designa "korgen.

Sen fick jag tillbaka ett prov vi hade innan lovet och jag fick ett svagt VG vilket jag blev väldigt nöjd med, för det var såå mycket att läsa på.

Kläderna!!

Orkade inte ta på mig dom, men här är dom iallafall!







1.Kavaj-HM
2.T-shirt-MQ
3.Tröja-HM

Hände en rolig grej på mcdonalds idag, jag skulle beställa en mcFeast. Och vet inte varför jag sa som jag sa, men jag sa iallafall till han man skulle beställa av " en MQfeast", han tittade på miog som om jag vore dum haha, och jag fattade inte vad jag hade sagt förrens efteråt haha.

Höftinflammation!

Tror jag fått höftledsinflammation. Eller nått är det iallafall! Jga har i kanske 3månader fått ont i min högra höft såfort jag ansträngt benet lite mer än jag kanske brukar, som att gå liite fortare och när det är kallat ute blir det värre. Är som om benet låser sig och gör ont, det vill inte riktigt göra som jag vill. Har iallafall ett ben som är kortare än det andra, och det kan bero på det som jag fått känningar i höften nu. Inte bra!!!

Var i stan idag iallafall, vill ju så gärna köpa skinnjackan, men den var slut i min storlek. Men köpte en kavaj, en randig tröja och en lite kortare T-shirt. Kavajen och t-shirten var det 50% rea vilket jag var glad över:)
(visar kläderna sen)


Foto: Jag

Komedier topp 3

Tänkte visa vilka komedier (enligt mig) som jag gillar mest. (dom är ej i ordning)



Vet inte varför jag gillar den egentligen, tycker han i vissa fall är "för mycket"  men i denna var han riktigt rolig. Vissa stunder kunde jag inte sluta skratta.
 Handling: Mr Bean åker på semester till franska rivieran. Frankrike har alltid lockat folk från världens alla hörn som det perfekta stället att fira semester och få njuta av det goda livet och förfinad kultur. Förfining är kanske inte ett ord som förknippas med Mr Bean, men när han väljer Frankrike som semestermål flyttas automatiskt fokus från finkulturens underverk till den vandrande katastrof som obönhörligt styr sina steg mot dem.


En klassisk tjej film typ. Men den är rolig och jag gillar den.
Handling: Hämnden har aldrig varit så ljuv som när tre tjejer upptäcker att de allihop dejtat skolans snygging. Nu är det endast deras uppfinningsrikedom som sätter gränsen för hur långt de är villiga att gå för att smutskasta honom, förstöra hans rykte och slutligen krossa hans hjärta.


Älskar när hon kommer till skolan och ska försöka dölja att hon är en tjej.
Handling:När Violas bror drar till London i ett par veckor passar hon på att hänga på hans internatskola. Utklädd till sin bror blir Viola kär i en av spelarna i sitt fotbollslag, men inser att det är betydligt fler än hon som har kärleksproblem.

Det finns säkert roligare filmer som jag inte kommit på, men dom jag kom på är dom här. Tänkte jag gör nån sån här lite då och då. Fast med olika kategorier som drama, äventyr, skräck mm.

topshop


Kläder från topshop jag vill ha!!

Shoppa, Shoppa, Shoppa

Det ska jag göra imorgon hoppas jag. Slutar 11.30 så jag och en kompis kommer ta en buss in till stan och sen ska iallafall jag boka en körlektion. Och sen ska jag köpa (om den finns kvar) ni vet den där mc-skinnjackan som fanns i våras/somras på H&M, såg den förra veckan men köpten aldrig, och det ångrar jag. Så ska eventuellt  göra det nu:)

Och sen ska jag köpa om den finns kvar den tredje boken  av "twilight" böckerna. Måste ju veta vad som händer nu haha.

60-tals makeup!

Provade idag att sminka mig på ett annat sätt, så jag gjorde en som jag inspirerades av frå 50-60 talet. Har tagit bilder på hur jag gjorde och resultat! (visar bara hur jag gjorde ögonen)


1. Tog två olika ögonskuggor, En vit och en ljusbrun!


2. Målade eyeliner på övre ögonlocket, rätt tjock rand!


Då ser det ut såhär när ögonen är öppna!


3. På med mascara, jag tog först och böjde fransarna, och använde sen en vattenfast mascara och sen en vanlig! Men vattenfast håller sig "böjen" längre, eller iallafall för mig!





4. på med liite mascara på dom undre fransarna och vit kajal så ögonen ser större ut!


Klart, inte så svårt va!

Balklänning!

Skrev ju i inlägget under lite om balklänningar. Och jag har ju en som jag får låna. Men jag har tänkt lite, för tänk om den inte passar (har inte provat den än) då måste jag ju ha en i reserv typ. Har hittat en som jag gillar:

 

Jag vill inte ha den "vanliga" balklänningen som nästan alla har

 
ungefär som den här!, Visst såna här är fina, men jag har alltid velat ha något eget om ni fattar, jag vill inte se ut som alla andra.

Ny dag, Ny bild!

Då var det en ny dag! Har kollat runt lite på balklänningar på internet, hittade en som jag gillade men jag var för liten i måtten! Aja, men jag har iallafall en kläning redan, typ, Jag ska få låna den men vet inte än om den passar.Det är en 60-tals klänning som är omsydd. Den är svart med ett blommigt mönster på, har tyvärr ingen bild på den men den är rätt fin iallafall:)


Foto: Jag
Kamera: Nikon D40

Teckning + Länkning!!

Tänkte visa lite mer bilder jag ritat, men tar bara en i taget!



Kan ni gissa vem det är? Det är en kändis alltså:) Den som gissar rätt länkar jag här på bloggen!

1-2-3-4 vilken är finast tro?















var ute idag och fotade lite som ni kanske ser haha! Det va så fint ute med solen och allt.

Vilken bild tycker ni är finast??

RSS 2.0