Alla helgons dag!

Imorgon är det alla helgons dag, men vet inte om många verkligen vet om att det är det, dom flesta tror det är halloween. Alla helgons dag och Halloween är så olika så det inte är sant.

Alla helgons dag: Hedra dom döda genom att sätta ett ljus på graven, krans, tänka på dom lite extra.
Halloween: folk som klär ut sig till monster och barn som skriker bus eller godis.

Jag läste på wiki att egentligen så ska halloween firas dan innan alla helgons dag, eller dagen efter. Men inte samma dag, för många anser det som kränkande för dom döda. Vilket jag faktiskt gör, lite. Jag växte ju upp kristet kan man säga, även fast jag inte är särskilt kristen så firar jag alla helgons dag, det är ett av dom finaste och mysigaste tiderna på året. tänk på kvällen när ni går till kyrkogården med massa ljus tända vid varje grav, som ett hav av ljus. Om ni aldrig har tänt ljus på graven, så gör det imorgon när det börjat mörkna lite. och tänk på dom:)


Är ledsen!

Idag, eller ja nu om några minuter så kommer två av våra får avlivas. Det känns så hemskt, jag var hos dom förut för att säga hejdå, och dom var så gosiga, så brukar dom inte va. dom tiggde om att jag skulle klia dom. DEt är väl bara dom som känner mig som vet hur mycket dom är 13 fåren betyder för mig. Dom är inte bara ett par djur som går därute och betar. dom är mina vänner. Låter jättelöjligt, men det är sant. Varenda en av dom har sin egna personlighet, oc jag har vart den som tagit hand om dom kan man säga, dom när lammen föddes var jag ute hos dom varje dag i åtminstonde 1år, älskar odm här fåren. Och nu ska två avlivas, men dom får det bättre, dom kan knappt inte gå längre, är väldigt gamla, 14år ungefär. Men vad jag kommer sakna dom. Tycker synd om dom här fårens "lamm" också, vet nämligen att när vi tog bort bagglammen så ropade och ropade mammorna på dom, men dom var ju borta. Sen också så håller dom ihop, dom tar hand om varandra. Nee, jag är ledsen. Men som sagt så får dom det bättre.

Men en god nyhet är att mormor klarade operationen igår och är pigg idag:)


"Halta" Lotta <3, en av fåren som avlivas

Vet fasen inte hur jag kommer reagera när Mimmi blir för gammal, mitt älskade lilla lamm. För dom som inte vet så räddade jag henne när hon föddes från räven. När jag bar henne helt nyfödd så slickade hon mig på armen, det gjorde så hon känner igen min lukt och tror att jag är hennes "extremamma" lite.


fyller år


Idag fyller jag 19, det kan man inte tro, jag tror inte det

. Helt ärligt känner jag mig som 15, har gjort det i nu 4år haha. hmm, får se när det ändras. Jaja, har fått presenter, blev nöjd med det. men ska byta mössa, dom köpte fel. Och sen ikväll ska vi antagligen ut och äta på en kinaresturang som vi inte ätit i på jättelänge, vi var stammisar där när jag var mindre.

hm

Skrev inget igår, hade ingen lust. Mormor opererades i förrgår, men det blev lite komplikationer, doim ska nämligen ta bort höftkulan, eller protesen hon har där, men när dom skulle ta bort den så blev det en spricka vid höften. så dom fick avbryta. Så hon kommer opereras idag eller på måndag, vill inte att hon opereras på måndag. Fyller år då. Läkaren sa att vi ska vara beredda på det värsta.

Lilla söta mormor

Jag har ju skrivit om min mormor förut, om att henes lårben gått urled. Nu är det så iallafall att hon ligger på sjukhus och dom har rättat till benet om o om igen, men så fort hon rör sig så gick kulan urled igen.

Så nu är hon på operation och ska kapa en bit av benet, så det benet kommer bli ca 5-6cm kortare. Svårt att förklara, men det är så jobbigt, för precis när hon börjar bli bättre igen, bli pigg och gullig o komma ihåg oss. Så händer detta. Är lite orolig för hon är ju väldigt gammal, fyllde 91 i september, och en operation är en stor sak, och farligt för en så gammal människa. så tänker på henne ikväll.

Min lilla söta gulliga bästa finaste snällaste mormor




Ballerina


ballerina ben jag målade förut:)


Sookie and Bill

Jag är ett true blood fan, blev det efter första avsnittet som gick på svt1, sen efter det så såg jag både säsong 1 och 2 på 2veckor haha. har iallafall ritat av sookie och bill. blev jättenöjd med sookie, men inte såå nöjd med bill men det går:)



Har tecknat en till bild idag, men den kommer upp lite senare:)


Deviant art

Har blivit medlem på deviantArt nu, eller ja, igår. Redan har 3st favoriserat 3 av mina bilder:) härligt. Ska teckna lite mer idag, eller nån annan dag, jag ska iallafall teckna. Och då när jag gör det ska jag teckna av MIKA, hittade en perfekt bild på honom:)

jaja, har nytt design lite som nu ser, den andra var så vit, denna är mer strukturerad(?), det ordet använder man inte så ofta haha.

sen en lite tråkig/rolig grej med mormor, det tråkiga är att henes höftkula hoppat urled nu 4ggn på 1v. men iallafall det roliga då var när vi märkte att den gjorde det, konversationen var såhär:

Mamma: Du får inte korsa benen, om du gör det hoppar höftkulan urled igen.
Mormor: Menar du såhär *visar genom att korsa benen som hon inte fick göra* och skrattar.

hmm, hon är busig min mormor haha, dement också, men en snäll dement:)

Nu ska jag nog gå och laga mat, är sugen på pytt i panna faktiskt:)


Mikas nya!

Vet inte om jag skrivit det men jag är ett fan av Mika och har hans första CD, Och har nu lyssnat på hans andra album The boy who knew too much.



Det är bra låtar, men den första skivan var bättre. Men jag tror man får lyssna några fler gånger på denna då är låtarna nog lika bra. För det är inte dåliga låtar,allt går i samma stil som förra skivan iallafall:)


Sminktips!

Detta har säkert andra kommit på innan mig, men jag visar det ändå:)

Istället för att köpa en dyr makeup pensel, så köp en vanlig pensel istället, alltså en akvarell pensel.



Det är mycket billigare, och jag tycker det var väldigt lätt att t.ex lägga ögonskuggan under den undrefransraden som brukar va lite trixit, men det var jättelätt med denna.

Sen om man blöter penseln och tar ögonskugga så den blir våt, så kan man använda den som eyeliner, det va också väldigt lätt att lägga med denna.


Denna är köpt på Claes ohlson och kostade ca 20kr.Detta är den näst minsta penseln.


Har målat med penseln här, men det syns knappt inte. men skulle visa hur bra linjer den gör. jaja:)


Pestolax med rotsaker

Detta recept såg jag att dom gjorde på "halv 8 hos mig", eller vad det heter, tyckte att det lät gott och ville prova. gjord eutan recept, gjorde så som jag tror det va. men bra blev det:)

Pestolax med rotsaker och fetakräm
(skriver för 2 personer, det är bara att göra en större sats till fler, men det fattar ni nog;) )

2 laxfileér
1 ½ burk creme freich
pesto (ta så mycket ni själva vill ha)
olika rotsaker bl.a morot, potatis, palsternacka mm
(jag tog morot och potatis, det va det jag hade hemma)
olivolja
salt peppar
timjan

fetakräm
fetaost
creme freich
lite av röran till laxen
salt
peppar

Sätt på ugnen på ca 200 grader. Skalarotsakerna och skär dom i klyftor, lägg dom i en plåt, salta, peppra och ta lite timjan plus olja. in ugnen. Gör pestokrämen till laxen genom att blanda peston med creme freichen salta lite. Glöm inte att salta laxen också (jag glömde det första gången jag gjordet haha). häl krämen på laxen och ta in det i ugnen också. här är det lite problem om man har en ug, det jag gjord evar att in med rotsakerna, sen ut med dom o in med laxen osv tills allt var klart. men dte va så jag gjorde. Gör sedan fetakrämen. mosa fetaost och blanda med creme freichen och lite av röran till laxen. sen in i kylen. sen är allt klart.
 
(Ja jag vet att det blev ett flummigt recept, men hoppas ni förstod lite)


potatis och morot i ugnen


laxen med pestokräm (innan ugnen)


fetaost kräm


allt klart!


Nu tar vi i med nya tag, haha

Har inte skrivit på länge, javet, har haft lite bloggtorka. men nu börjar ja komma tillbaka känner jag, eller iallafall idag haha.

Vad har hänt då, hmm, ingenting tror jag, vi åkte till gbg och hälsade på min bror som pluggar på chalmers. det har faktiskt inte hänt alls så mycket. Har jag sagt att jag klippt mig? Det har jag iallafall blev rakt och uppklippt till axlarna, men jag funderar redan på att byta frisyr igen, denna gjorde jag bara så att det inte skulle bli en alltför stor skillnad. men nu vill jag klippa kortare i nån tuff ruffsig frisyr. Men jag får se, ska verkligen hitta en frisyr som jag vill ha:)




Jag på bilden


Iallafall har jag några blogg inlägg klara i huvudet som kommer snart:

♥Ett recept jag gjorde igår
♥Musik inlägg
♥Sminktips


RSS 2.0