Illustration!



Blev riktigt nöjd med denna. Blev nöjd med kroppen, ansiktet, men inte den vänstra handen. Orkade inte fortsätta med den, så den fick bli som den blev. Tecknade iallafall av en bild jag hittade på devianart.com, där det var en tjej son lutade sig såhär mot väggen. Så tänkte det kan bli en kul utmaning. Och det var det:)

Kroki!

Hej hej! Tänkte berätta lite om vad vi gjorde idag och förra veckan, nämligen teckna kroki. Ni som inte vet vad det är så tecknar man av en naken modell. Dom flesta i klassen inklusive mig tycker detta är bland det roligaste. Det kan man inte tro när man hör talas om det, men när man väl sitter där och ska rita av så ser man inte en naken människa bara former och linjer. Det roliga med detta är iallafall att man tävlar med sig själv kan man säga. Alltså så får vi först kanske 10min på oss att rita av henne och se minskar dom tiden t.ex.5min-1min-30sek. Så man lär sig att teckna snabbt. 30 sekundarna hinner man nästan inget på kan jag säga. Sen får vi ibland teckna med vänster hand vilket är svårt, men bilderna blir rätt bra faktiskt.

Här är ett par bilder från förra året. Kan säga nu att när jag tog fram dom förut, vilken chock jag fick, alltså vad jag har utvecklats på detta år. Den som jag teckna på 10min förra året  tecknar jag bättre på 5min. Jisses, Aja här är iallafall bilderna från förra året. Tänkte kankse ta kort på dom jag gjort iår också imogon, så ni får se utvecklingen:)


10min


30sekunder


5min


5-10min


3min här ser ni hur man bygger upp kroppen. Men nuförtiden gör jag inga "lådor"

dålig uppdatering!

Har inte bloggat på ett tag, har liksom inte orkat. Vart så konstig hela förra veckan, lite illamående, ont i huvudet och jättetrött. Aja hoppas bara det blir bättre denna veckan.

Ville bara skriva att jag är kvar och får se när nästa inlägg kommer. Kankse lite senare, imorgon, eller ännu senare. Vi får helt enkelt se!

Varma jordgubbar!

Vet ni vad jag verkligen gillar, men inte kan äta så ofta...

Frysta skivade jordgubbar som man plockat på sommaren och tinar upp och äter varma nu.. Det är såå gott, älskar det!
Men somsagt, kan inte äta det så ofta för då  tar dom ju slut i frysen och då kan man inte använa dom i tårtor och bakelser och sånt. Men ibland så unnar(?) jag mig det!

har ni ätit det, eller brukar ni ibland unna er nått annat ibland?


gottgottgott

före/efter!


före (den knaske inte ser så skitigt ut, men vad mycket damm det var)


före
Efter





Men nu så haf jag bara städat ena rummet, har två rum för min bror bodde i det ena, men sen byggde vi ut huset och han fick sitt rum där istället och jag tog hans gamla. Vill inte heller ta kort på det andra rummet just nu, ser hemskt ut och vi ska göra om det, precis som vi gjort med detta rummet. Men det blir om några månader!

städa,städa,städa!

Jaha, idag ska jag städa, ska göra riktigt fint i mitt rum har jag bestämt. Varför är det så tråkigt att städa?, eller det är jämnt tråkigt att Börja städa, men sen när man väl gör det går det bra om man inte tar en paus. Och sen ska man ha på bra musik som man kan sjunga med i.


kan ta kort också, före/efter bilder. Ddetta är vad jag ska göra idag. Och sen ska jag ta ett bad också!!!:)

Göteborg shopping!

Så, nu är jag hemma. Det blev lite shopping iallafall vilket jag är glad över. Här är korten på kläderna.


jeans-Weekday


Tee med fransar plus dragkjedja-HM


dragkjedja i bak vid nacken!


blus-HM


Converse-nilson


Väska med även axelrem-sisters

Detta köpte jag, blev faktiskt nöjd med allting, brukar alltid bli missnöjd över nått när jag kommer hem haha

Göteborg!!!

Imorgon ska jag till göteborg så jag kommer inte kunna uppdatera förrens vid kanske 5-6 på kvällen, bara så ni vet haha.

Så när jag kommer hem imorgon ska jag fota mina köp som jag hoppas ha köpt om ni fattar, och ta in det här på bloggen. Men ska nu snart gå och lägga mig så jag säger god natt nu. så .God Natt.

Amelie från Montmartre



Amelie bor i Paris och lever i sin egen lilla värld. Hon arbetar på ett café och hyr en lägenhet. Livet verkar vara OK, men lite tråkigt eftersom hon är väldigt ensam. Men en dag förändras allting... Efter den chockerande nyheten att prinsessan Diana omkommit tappar Amelie en flaska i golvet. Under sökandet av den finner hon ett skrin fyllt av barndomsminnen, som hon bestämmer sig för att hitta ägaren till. I all hemlighet lämnar hon tillbaka asken och ser hur det muntrar upp den nu medelålders mannen. Upplivad av sina framgångar bestämmer sig Amelie för att göra det till sin uppgift att förbättra även andra människors liv. Hon börjar med sina grannar. En dag ser hon hur en ung man, Nino, i jakt på sönderrivna passfoton vid en fotoautomat, tappar sin dagbok. Hon tar upp jakten på honom för att lämna tillbaka albumet och inser under tiden att han är den perfekte för henne. Men hur ska de någonsin hitta varandra?

Såg denna filmen idag efter att hört mycket bra om den. Och den var faktiskt bra, den var mysig eller vad man ska säga. Jag rekomenderar den iallafall (Obs! den är på franska)

MatMatMat!

Min blogg bara krånglar och krånglar, därför har jag inte uppdaterat!

Men nu, äntligen så funkar den;)
Lagade mat idag och jag blev faktiskt riktigt nöjd med den, har tagit kort på den och ni får receptet, även om jag nästan aldrig använder mått så skriver jag ner vad jag tror måtten var!

Kyckling i soltorkadtomat-sås med klyftpoatis och morötter!

(detta är för en portion, för jag var ensam hemma idag, ta mer av allting för fler presoner.)

2potatisar
1morot
en bit kycklingfile
salt
peppar
olivolja
honungskrydda?
timjan

sås
1½dl grädde
½dl vatten
1msk creme fraiche
X antal soltorkade tomater (ta så många du vill)
lite av oljan från tomatburken.

Sätt på ugnen på 200 grader.Skala potatis och morot och skär dom i "längder". Häll olivolja på en plåt, lägg i potatis och morötter, salta, peppra och lägg på lite timjan. Sätt in i ugnen tills allt fått färg,mjuknat. Skär kycklingfilen i bitar, salta,peppra och ta på lite av honungskryddan (minns inte vad den hette, men nått med honung) . Ta fram en stekpanna häll i lite olivolja. Lägg i kycklingen och stek tills den är genomstekt. Sen häller du i grädde,vatten, creme fraiche och dom soltorkadetomaterna plus lite av oljan från dom. Ta ut potatisen och lägg upp allt på en tallrik!


kycklingen steks.


kyckling och sås


Klart!

Stärka DIN självkänsla!

8 sätt att stärka din självkänsla!

1. Låt din kropp bli din bästa vän
Bete dig mot din kropp som du gör mot någon du tycker om. Arbeta med kroppen i stället för mot. Då börjar du också ta bättre hand om den.  

2. Vårda din kropp Skriv ner allt du vill göra för att visa att du bryr dig om din kropp och när du tänker göra det. Det kan vara att beställa fotvård, gå till tandläkaren, gå på massage, ta avslappnande bad i väldoftande oljor, smörja in huden med sköna krämer, dra ner på arbetstakten eller ta en skogspromenad.  

3. Bli medveten om och tänk mer på enskilda kroppsdelar
Fråga dig till exempel: Vilken musik längtar öronen efter att få höra? Var gillar fötterna bäst att få promenera? Hur vill håret känna sig? Vad vill händerna beröra eller skapa? Vilka dofter vill näsan känna eller vilken dans längtar dina höfter att få röra sig till?  

4. Städa i garderoberna Släng eller ge bort allt som är för litet, för stort, för gammalt eller sånt du aldrig använder. Det troliga är att det inte kommer till användning. Du får snarare dåligt samvete och känner dig missnöjd.  

5. Köp de kläder du vill ha nu
Vänta inte tills du gått ner i vikt, till exempel, utan skaffa de snygga kläder och underkläder som du längtar efter nu och i den storlek du har nu. Då känner du dig både fräschare och snyggare.  

6. Lyssna på och bli medveten om vad du säger om dig själv
Kritiserar eller nedvärderar du dig själv med ord som "det är ingen idé, jag klarar det inte" eller "jag är så fet/ful/mager och dum i huvudet". Eller "jag hatar mitt utseende". Hur skulle du reagera om din partner eller bästa vän sade detsamma om sig själva? Du skulle sannolikt inte hålla med dem. Tänk på det nästa gång du kritiserar dig själv.  

7. Ta inte åt dig negativa kommentarer
Sålla bort kommentarer, åsikter och kritik från andra människor om det inte är konstruktivt eller kan vara användbart för dig.  

8. Jaga dina "Energivampyrer"
Försök komma på allt som suger ut din tro på dig själv, som trycker ner dig och gör dig svag, maktlös, urlakad och deppig. När du blir medveten om och får insikt om vad det är kan du lättare göra dig av med det.  


Källa: Älska din kropp som den är, av Astrid Longhursts (www.sund.nu)

foto!





Inget roligt att läsa detta men dagen jag tog dom här bilderna var sista gången jag såg min farfar i livet (farmor och farfar bor/bodde grannar med oss) och jag sa inte ens hej till honom (han var blind) han gick förbi mig nästan och jag sa inget till honom, fattar ni vad jag ångrar det, jag brukade alltid säga "heej farfar" till honom när jag såg honom, men inte denna dagen. Ångrar det så mycket.

Idag saknar jag honom, det kommer såna dagar ibland. Har kommit på att sen i höstas när både han och en klasskompis dog  med en veckas mellanrum så gråter jag för filmer ,sånger har aldrig gjort det förut. Men nu såfort nån liiite sorgsen låt kommer upp tåras mina ögon direkt.

Vill DU ha mer besökare på bloggen?



Hittade denna sidan från en annan bloggare där man kan få mer besökare genom att klicka på några länkar, ska se nu om det verkligen funkar. Vill ni prova? tryck på bilden!


Converse,Converse,Converse

Ska ju till gbg på onsdag eller torsdag och då hade jag tänkt köpa ett par converse, men vet verkligen inte vilka jag ska välja. vill inte ha ett par färgglada iallafall!


ett par vita kanske?


svarta?

eller jag vet inte, har kikat på ett par i skinn också. gaah, svårt ju. Dom här ska jag ju ha i ett x antal år och då måste jag ju vara nöjd med dom! 

Fotorunda!

Hade en liten fotorunmda idag, men blev inte så mycket bra kort, men här är lite iallafall:)









Alla foton tagna av Mig!

Carro funderar!

Jag tänkte på en sak igår kväll innan jag gick och la mig.
 
Kan man nysa när man sover? vad tror ni, kan man det eller inte!


sportlov!

Har glömt att skriva att vi har sportlov nu:) Men vet inte vad jag ska hitta på i veckan, eller jo, imorgon ska jag till sjukgymnasten igen och se hur det gått för mig. Jag tycker övningarna jag fått funkat, har inte fått ont i höften på länge nu vilket är skönt! Och sen på onsdag el torsdag ska jag och mamma på vår traditionella tur till gbg och shoppa. Det ska bli så härligt, inte behöva tänka på nått utan bara fika, prata och shoppa plus äta på restaurang såklart!!!

Och sen har jag satt in en logga vid sidan här vid menyn, det är för friendsbloggen, gå in på den vetja en riktigt bra blogg som handlar om mobbning och såna saker!


Foto:jag

Finne i örat!

Inte så trevligt inlägg men, jag har en finne i örat och då menar jag I örat alltså i själva gången. Gör riktigt ont när jag trycker på örat plus att det är så svullet så jag kan inte höra ordentligt på det örat haha.  Intressant va?!

Såg ni på melodifestivalen igår? Jag gjorde det och tyckte att emilia var bäst. Alcazar låter ju likadant jämnt tycker jag så dom gillar jag inte.

Vilken tyckte ni var bäst?


Foto:Jag

Snart så!!

Har inte skrivit på länge, men har inte riktigt orkat, har mycket i skolan nu.
 Snart så har jag kanske körkort, hade idag en  liten låtsas uppkörning med läraren där han skriver upp det jag ska träna på. Gick väl rätt bra tror jag. Ska mest träna på att kolla mer i backspegeln, placeringar och lite såna saker. Annars var jag nog helt okej!


Har kommit på att jag glömmer att dricka om dagarna, har märkt det några gånger bl.a igår när jag låg i soffan och såg på tv, helt plötsligt snurrade hela rummet, riktigt läskigt. Men somsagt det var nog vätskebrist!


Foto:Jag

RSS 2.0