Ny teckning!

Har tecknat lite förra helgen, men den är inte riktigt klar än, men ni får se den ändå! Den skulle föreställa bloggerskan som har bloggen Niotillfem, men det blev inte så jättelikt, men jag blev nöjd ändå:)





Målad av Mig


Tacksamhet är hjärtats minne.


Jag har ju skrivit om en utbildning jag vill gå (textil & modedesign), nu för en timme sen ungefär mejlade jag dom med några frågor. hoppas bara att dom svarar:)

Och idag bokade jag även klipptid, den 4 september smäller det. Vi får se om jag toppar, klipper rakt, eller gör en page.Det lutar åt det sistnämnda!


Foto: deviantart.com

Rätt ska va Rätt

Läste precis detta på Kissies blogg där hon hade gjort en "detta händer aldrig" lista.


"Estetiska linjen anses vara för smarta..

Bild, teater och musik.. Ja, visst är det en linje för dom smarta allt! Dom som inte har tid att lägga ner dyr hjärverksatad på mattematik, lösa problem och lära sig om samhället vi lever i.. Sånt är ju inte det som betyder någonting! Att kunna uttrycka sig genom bilder är ju så mycket bättre och det har absoulut mer värde.. *host*"




Jag har Aldrig kommenterat hennes blogg men när hon skriver såhär om estet så måste jag bara skriva emot även om hon inte kommer läsa det.

Jag kunde lika väl ha gått på samhäll som mina bästa vänner gjorde, men om jag hade gjort det hade jag inte alls haft så bra betyg som jag har idag (även om det inte är toppbetyg). Hon verkar inte fatta att alla inte kan koncentrera sig på t.ex en historia lektion, alla har inte lätt för at plugga till ett prov, alla har inte lätt för matte. Själv har jag alltid fått gå special matte bara för jag inte kan fatta det, det går inte. Nu låter som om jag är en sån där bråkstake som struntar i skolan, men om nån skulle se mig första gången skulle den personen tro att jag var en plugghäst, helt klart. Jag varken röker,dricker eller festar. Men endå har jag svårt med dom "vanliga" ämnena.

Jag hade även en i min klass som lider av dyslexi, varje lektion där man var tvungen att läsa så fick nån läsa högt för honom för han har så svår dyslexi, eller skriva åt honom. Jag minns att han berättade att när han gick i 7:an så började han teckna sina känslor, han "skrev" kan man säga, fast på sitt sett genom att måla och skapa.

Nu i estet så blev han lite känd i skolan, alla gillade honom och hans målningar även hans historia med dyslexin.
På studentdagen när alla stipendier delades ut, så fick han ett stipendie. Alla i hela aulan vrålade, klappade händerna och var såå glada för honom.

Om han inte hade gått estet hade han aldrig ha fått det där stipendiet, eller varit den han är nu.

Så först av allt vem har sagt att estet anses vara för dom smarta
? Väldigt många i min klass hade mvg och vg i alla ämnen, men många hade svårt i dom vanliga ämnena och ville hellre hålla på med händerna och skapa. Jag har aldrig lärt mig så mycket som jag gjorde på estet.Och jag är så glad att jag gick där och inte en linje som jag skulle vantrivas i!

Tycker att hon borde tänka liite längre innan hon skriver, tack vare estet så får folk med olika koncentrations problem, eller dyslexi som min vän, bra betyg och kan faktiskt göra nått med livet. Dom får även självförtroende genom beröm som dom kanske aldrig fått innan.


 
Strawberry fields forever-Across the universe (spola till 1:45)

Indie Clothing!


Ni får stå ut med att jag visar kläder från denna sidan igen haha, älskar verkligen nästan alla kläder som är där.















Länk: Modcloths


lille katt lille katt...


Hittade nått kul under min soffa idag!

Såg först bara nått som stack ut under soffan och tänkte, vad är detta för nått!?




Det va min lilla katt Tusse!

nattblogg

Det är konstigt egentligen, men såhär sent så känner jag mig modigare på nått sett. liksom "Klippa håret, klart jag ska göra det", men sen när jag vaknar imorgon så kommer det va som vanligt.

Tror jag känner så för på kvällarna så är man ju så trött så alla "tänk om-tankar" är inte där, så då vill man göra allt. Fast jag tänker inte så längre, eller ibland kankse, men inte alls lika ofta!

Sen en grej också jag tänkt på är att vissa bloggar jag läser så skriver dom att dom går och lägger sig  på natten=05:00, men det tycker jag är morgon och inte natt. sen när jag tittar in runt 15:00 så skriver dom : Nu på morgonen har vi ätit frukost, det jag inte fattar är hur man kan säga morgon kl:15:00 på eftermiddagen, och ens äta frukost då, det är ju mat man ska äta. jaja, vissa lär sig lite annorlunda antar jag!

ska lägga mig nu, vi hörs imorgon:)

Våga göra det obekväma!


Idag körde jag bil själv till "storstan"
lite läskigt var det ju, men det gick bra:)

Har tänkt att jag ska våga göra saker som känns obekväma, bara jag gör dom så känns det bra nästa gång jag gör det. Har i 1½ år inte vågat göra saker som känns obehagligt pga av att jag hade en depression förra sommaren och sen att min farfar dog, trodde då att om jag gjorde nått som jag aldrig gjort förut så skulle jag börja må dåligt igen. Men nu så har jag under denna veckan gjort tre saker som jag tyckt kännts obehagligt, men jag har gjort det, och jag mår bra:)

Nästa grej jag vill göra är att klippa håret,
men är rädd för att jag ska ångra mig. Men endå så vill jag!  Aja vi får se i höst nån gång, eller så tar jag det i etapper, alltså átt inte klippa det jättekort på en gång. Först kanske jag gör en lång page, och sen kanske jag klipper så som jag vill ha!



Bild:Deviantart

Detta kanske inte låter som en stor sak, men för mig är detta ett jättestort kliv framåt!

Funny things


Hittade dom här roliga sakerna, ser ni vad det är?







Tro det eller ej,
men detta är plånböcker, jag funderar på vilka som faktiskt köper dom?

källa:modcloth

Best friends forever!


Hittade denna videon på youtube, den är så gullig, och rörande. En elefant som är bästa vän med en hund och vice versa:)


Slumdog millionair


Såg på film igår, nämligen Slumdog Millionair, en riktigt bra film som jag rekomenderar.





Här är ett litet klipp från filmen. Det är en film där dom visar från dom var små tills nu typ, det är tillbakablickar!

Kärleken kommer av sig själv och kan inte läras.


Jag är kär i den här hemsidan som jag hittade igår.
Såå mycket inspiration, vill typ ha alla kläder. Plus att dom har en blogg där dom skriver om olika trender, stoppar folk på stan, och sen lite mer roliga grejer också.

Asså en perfekt sida. Kika in,
du kommer inte ångra det!


Länk:Mod retro indie clothing






Denna är min favorit av dom här!

tandläkaren!!



Idag ska jag till tandläkaren, 15.10 närmare bestämt. Usch jag vill inte det, tror minnsan att jag fått lite tandläkarskräck. När jag var liten hade jag tandställning så jag var där rätt ofta, men då tyckte jag inte det va nått läskigt. men nu. Aja det går nog bra. har faktiskt inte haft ett enda hål på snart 19år. Det tcyker jag är väldigt bra:)




Update: Allt var perfekt:) inga hål, ingen tandsten, ingenting. Nästa gång jag ska dit blir om 1½år!

Mod clothes


Har hittat en ny sida på nätet, en sida där som säljer mod/vintage kläder. Den är från USA vilket är lite synd. Men iallafall så har jag hittat ett par skor därifrån som jag är sååååååååååååååååå sugen på att köpa. Dom kostar ca:40 dollar=:270kr. Sen frakten var ca 25 dollar. vilket blir ungefär 450kr totalt. vilket jag inte tycker är så farligt.

Men vet inte om jag vågar köpa dom, ifall dom inte kommer passa liksom. Men jag tror dom kommer göra det, och så ser dom så stabila ut.


Det är klack på 7cm, vilket jag tycker är lagom. sen är det gummisula,
så det är ju bra i vinter så man inte halkar:) sen läste jag också att dom var väldigt stabila att gå i och varma/sköna.

Vad tycker ni, ska jag våga köpa dom?

Här är sidan förresten:modclothes

Vad saven är för trädet är livslusten för människan.


Vi hade ju gäster här idag, min mormors två systrar.
Och en av dom har varit en sömmerska, eller ja, designat och sytt upp kläder iallafall. Och när jag berättade om vad jag funderar på att gå om ett år så blev hon såå glad. jättekul att se.

Synd bara att hon inte mår helt hundra, hon har väldigt lätt för att bli snurrig så hon måste hålla sig i väggarna när hon går.


Foto:jag

Skönheten sitter i betraktarens öga.

Jag skulle vilja leva på 1960-talet. Tycker allt var så fint så, eller modet, frisyrerna, sminket. Eller kanske på 50-talet när det var mycket klänningar och fina kvinnliga frisyer, smink mm.

När skulle ni vilja ha levt?


Foto:Google

Varför kallas det rusningstid, när ingenting rör på sig?





Foto: Jag

Måste nog snart ta tag och göra en header till bloggen, ser lite tomt ut just nu. Får se när jag hinner, måste städa idag för vi ska ha gäster!

Igår på sjön så var vi på en ö, när jag skulle gå till några klippor trampade jag på ett spänne på min sandal. Den gick in så djupt i hälen så det började blöda. Idag så kan jag inte gå på hälen, känns typ som om nått trycker där. Aja, så är det väl när man får en sårskorpa i hälen.

Sen idag tänkte jag kanske ut och åka med bilen, men vågar inte riktigt. Motorlapmpan började nämligen blinka sist jag körde.
Men som tur är så var det inget allvarligt, men vi har inte fått det fixar än, så jag vågar ändå inte köra den!

Den ohyggligt fule

Tittar på Bert på youtube. Kan dom inte visa den på tv, det skulle va kul. Och jag tror att många skulle vilja se den igen, Eller vad säger ni?


Kärleken involverar alla sinnen - också det sjätte.





Har inte visat detta halsband jag fick på studenten, det är gjort av Efva Attling och det är blindskrift där det står "make love not war". Detta halsband betyder så mycket för mig, detta halsband gjorde så jag kände att farfar var där på min student.
 
Varför jag valde det var för min farfar var blind (blindskriften), budskapet är fint, och designen passar till alla kläder. När jag har detta på mig känner jag att farfar är med mig vart jag än går.

Snart är det 1 år sedan han dog, det känns inte som ett år. Det känns som om jag såg honom igår sitta vid solstolen med Zacko i knät. Vet iallafall att han har det bra nu, och han kan äntligen se!

Musik är det enda språk som inte behöver översättas.





Ska ut med båten idag, det blir kul, joppas bara på att vattnet är varmt så man kan bada. Här får ni en låt att lyssna på medan jag är borta!


Fylleri är frivilligt vanvett

Det är en grej som är lite konstigt med mig, eller så kanske det är för som flesta tonåringar? Men nu är klockan 00:36, och jag är trött, ja mina ögon nästan slocknar, men ändå vill jag inte sova, det är nästan så att jag är för lat för att gå och lägga mig. Och om det är så, då är man lat.

Jag ligger här i min soffa och det är knäpptyst runtom mig, förutom tv:n som är på med låg volym och en hund utanför dörren som snarkar, och jag, jag bara ligger här och är trött men för lat för att gå och lägga mig. Önskar att jag kunde lägga mig runt 10.30-11.00, det skulle va bra. Då skulle man va riktigt utsövd på morgonen. Men såhär är det på sommaren.






























Foto: Jag

What to wear!

 

 
 
 
UrbanOutfitters.se

Mycket bra film just nu!

Sätt på kanal 3 så ser ni en mycket bra film som går just nu, The Pianist, tror det är en av dom bästa andra världskriget filmer som jag sett!



Foto: Jag

fix trix

Kommer bli lite rörigt i bloggen nu framöver, ska fixa till den. Har tänkt att den ska bli mer stilren, och sen ha större bilder.



natten jag trodde jag hade tinitus!

Det var en natt för några dagar sen då jag var uppe. jag hade på både tv och dator. Iallafall skulle jag byta kanal på tv:n och då kom jag åt en knapp på stereo dosan utan att jag märkte det. Helt plötsligt börjar det tjuta, och jag fattade ingenting. stängde först av datorn för jag trodde ljudet kom därifrån.

Men det slutade inte tjuta. sen stängde jag av ljudet på tv:n, men det slutade inte då heller. Då trodde jag på allvar att jag hade tinitus, så jag blev livrädd. Men då kom jag på att hålla för öronen för att se om tjutet lär lika högt då. och det gjorde det ju inte, vilket var tur, men då var bara frågan, vad är det som tjuter. då tittar jag på stereon och ser att den är på. Puh, blev riktigt lättad där kan jag säga:)


                        
foto:jag

Jag tror jag vet vad jag vill bli nu:)

Jag har i detta år som varit funderat på vad jag vill bli, och en dag så frågade mamma mig om vad jag skulle vilja bli om jag kunde bli vad som helst, det första jag kom på var stylist och sen makeup artist och sen massa andra saker, men det med stylist har hängt med mig i tankarna nu så jag kikade på google om var det finns utbildningar mm. och vad ser jag, det finns en utbildning ca 45min ifrån där jag bor, en 1årig linje där man inte heller behöver några förkunskaper.

Textil och modedesign heter den. Där får man lära sig sy, designa kläder, formgivning, färglära mm. Helt perfekt:)

Så nästa år vid den här tiden så kanske jag ska börja den utbildningen, en början för att bli stylist, eller designer:P

Det är SÅ skönt att veta lite mer om vad man skulle vilja bli.
Är jättesvårt annars. Jag vill ju liksom jobba inom ett område som jag kommer trivas i.







Vad är ert drömyrke?

RSS 2.0