Träning

FÖRE



EFTER



Är klar med Lektion 1 nu på digital bildbehandling, lärde mig rätt mycket grundläggande grejer inom photoshop, både grejer jag känner till och nya saker! Här uppe har jag gjort lite av det jag lärde mig på första lektionen, och tycker faktiskt att det blev ganska bra!

Det jag gjort
Skärt ur bilden
svart/vit
kontrast/vitbalans
mörkare i kanterna


Feel good film

Tänkte tipsa om denna film, som är en riktig "Feel good" film och som passar perfekt att se när det regnar ute!



Det är en film som man slipper tänka i om vad som händer hela tiden, en skön romantisk komedi!
Den heter iallafall Letters to Juliet


Black and White





Tog lite självporträtt idag och provade då på att använda ljussättning (med lite improviserade lampor haha), fick iallafall lite användning av pärmen vi gjorde till Fotografiskbild A kursen, där det står olika ljussättningar!

Här har jag iallafall en lampa snett framifrån och en snett bakifrån (lamporna ska "peka" mot varandra) Blev väl helt OK iallafall, kunde nog blivit bättre om jag hade en studio och riktiga lampor, här använde jag två skrivbordslamor haha


Distanskurserna!

Så, tänkte berätta om dom två kurserna jag ska gå i höst! det är distanskurser, så är hemma och läser, kan läsa när jag vill!

här är dom:

Visuell kommunikation: Fotografi helt enkelt, man lär sig att berätta en historia bara genom att ta en bild i princip.

Digital Bildbehandling: Det är som det låter, man lär sig att "behandla" en bild i photoshop!

Dom här två ska jag börja på så fort jag får böckerna, villket är nån gång i veckan kan jag tro!


One day


Kort taget av mig!

Fick förresten hem skorna och halsbandet jag köpte från Nelly.se, Allt verkar bra bara att skorna är lite tråna vid tårna, men tror att bara jag går i dom ett tag så töjjer dom sig lite! Har också idag köpt böckerna till kurserna jag ska gå, så skönt att få det gjort! Berättar om dom kurserna i ett annat inlägg tror jag!


Mycket rönnbär, mycket snö?




Nu ska se här vad jag gjort dom här dagarna jag inte bloggat. Var på Liseberg i torsdags, trodde inte jag skulle våga åka nått knappt (har blivit en fegis nu "på äldre dar";), men vågade åka Allt när jag var mindre) ÅKte iallafall det mesta, blev mest balder för det var ingen kö, ca 5-10 min bara, samma på nästan alla attraktioner, så jag tjänade in mitt åkband iaf! Sen på kvällen såg vi på The Ark, men vi såg bara 40min av det för var tvugna att hinna med tåget, men det gjorde ju inget, såg dom ju i sommras och har kvar den känslan fortfarande!

Idag ska jag iaf på Matfestival, en festival där massa restauranger ställer ut eller vad man ska säga, man kan iallafall köpa ett matfestival pass där det är 4 kuponger. Sen går man till dom matställerna som ser ut att ha godast mat, ger en kupong och får mat, inte så mycket såklart, men tillräckligt! SEn brukar det vara band som spåelar på kvällen och tivoli!


Kiropraktor!

Hej!

Hängde med mamma idag till hennes kiropraktor, för har känt ett antal ggn att jag får väääääldigt ont i min högra ljumske. Så var där idag så hon tittade på min rygg och mina ben, visade sig iallafall att jag har en lätt krökning på ryggen (inget som syns egentligen) det gör iaf att jag är lite sne när jag går (vilket inte märks om man inte vet det) och dte gör så mitt ena ben är lite kortare, så ska proiva att ha en 7mm iläggssula och se om det funkar, ska också strecha benen och ryggen!


Musik är själens tankar


Kort jag tog i smögen, vid klipporna!



Har fastnat rejält för denna låt, den är med i Jag saknar dig, sångaren är med i filmen också!


Nätshopping





Nätshoppade lite nyss på Nelly.com. Köpte halsbandet och skorna. Hoppas bara att skorna passar, är såna jag letat efter men inte hittat! PLus att dom inte var så farligt dyra 399kr.


Smögen!

Hello hello!

Har varit på sista lilla semestern för iår nu i helgen, vi dog iväg med husvagnen till smögen igår, och kom hem idag! Det var härligt, med sol,blå himmel och en räk baguette! tyvärr blåste det ganska så mycket, men det gjorde inget!



Har lite ont i magen nu efter allt godis jag åt också, brukar inte äta godis så ofta, men nu köpte jag en stor godispåse i smögen och åt gaaaanska mycket på en gång, såå aa, har lite ont i magen haha.


cheesecake

Håller på och bakar till imorgon, då det är min sista dag på jobbet för iår. Får se om det blir nästa år igen, är inte så jättesugen på det just nu, men man får se då;)

bakar iallfall en cheesecake, som är jättesmarrig, men jobbig att göra. Man har den tre ggn i ugnen , så det är först digestivekexen och sen två olika fyllningar! ni får se reslutatet sen iaf!


Livets stormar ger starkare rötter




Info: nikon d90, 50mm/1.8D

tog dom här korten igår, tyckte dom blev lite häftiga!

Fick en trevlig överraskning nu när jag kom hem från jobbet (bara två dar kvar nu yey) fick brev från skatteåterbäringen, fick tillbaka hela 7360kr :):):) härligt! Ska bara lösa in checken på banken så får jag dom!

Ska nog eventuellt köpa ett till objektiv av dom, men vet inte riktigt vilket än, funderar på nikkor 85mm/1.8 men den kanske äär för lik den jag har, så funderar också på ett tamron 90mm! hmm, får fundera på.


Det finns alltid en morgondag



Läste boken "Jag saknar dig, jag saknar dig" som den filmen i tidigare inlägg utspelar sig från! den var väldigt sorglig och jag hade väl en klump i halsen genom nästan hela boken! men den var väldigt fin, och jag kände igen mig i det som skrevs, om att förlora någon nära, även fast jag "bara" förlorade min farfar så kände jag verkligen igen det hon kände, den, där man fick för sig att man såg honom (henne i boken) och sen kom på "juste, han/hon är ju död".

 Tycker att folk som aldrig förlorat någon kär som stått en väldigt nära ska läsa denna bok, är bra att veta om det skulle hända t.ex att en kompis nära släkting omkomer, då förstår man mer vad den går igenom! Vet attjag saknade det när min farfar dog, det va ingen som verklogen kom fram och fråga hur det var med mig, eller hur jag kände. Dom undvek det ämnet minns jag, vilket inte är bra tror jag!


Jag saknar dig!



Detta är en film som jag väldigt gärna vill se, men kommer nog vänta tills den kommer ut på dvd (eller ladda hem;)) tror den är väldigt sorglig och gillar inte att se såna på bio! Ska nog låna boken som den baseras på på biblioteket, den verkar väldigt bra, och gripande! är även en sann berättelse från första början.


kalmar

hej hej, har varit på en liten semester med familjen, till kalmar-öland! hade perfekt väder med sol och 25 grader:)

tog en favorit bild också, tog den i smyg på slottet på ett gammalt par som jag tyckte var så söta! älskar ljuset på bilden!


dom stödde sig på varandra för båda hade problem att gå!


RSS 2.0