Osynlig tandställning!

Har enda sen jag var liten haft lite problem med mina tänder, eller problem kanske man inte jan kalla det, men har lite överbett och "trångställning" alltså att tänderna får inte riktigt plats så mina två framtänder är lite framför dom andra två brevid om ni fattar. Detta fick jag iallafall en natttandställning för när jag var liten, den hjälpte inte. Sen när jag var 15 så frågade jag min tandläkare om man kunde skaffa räls nu, men han tyckte inte det. Sen har jag inte försökt tänka på mina tänder (har tänkt att det inte går att få tandställninga när man var över 15-16, varför vet jag inte) men nu har jag tänkt på det igen, främst för att jag tycker dom har blivit lite värre, kanske beror på min visdomstand som kommit fram.

Jag har iallafall funderingar på en osynlig tandställning, alltså en räls som man har bakom tänderna så den syns inte. Det är dyrt men jag tror det är värt det, jag kommer ju leva med mina tänder resten av mitt liv liksom haha. Ska iaf på rådgivning den 21/4 hos en specialist där dom kommer förklara hur man ska gå till väga och sen kostnaderna. Jag har ju pengar för den, jag har råd, men det känns som jag är så bortskämd när jag kan köpa en tandställning på det viset, ingen av mina kompisar skulle ha råd, det är jag rätt säker på. Som när jag såg den hemliga miljonären i tisdags Mamman där hade ju inte ens råd att köpa pencillin till sitt barn, och här går jag och ska köpa en sån tandställning, det känns inte rätt på nått sätt. Men endå, så är det mina pengar som jag har arbetat ihop, och sen har jag fått flera stycken arv, bl.a från min morfar som dog när jag var liten, och sen nu från mormor som ligger på ett demensboende (mamma och pappa delade upp pengarna som var från huset mormor hade till oss barn), ochs en nu har jag fått ett till arv från min mormors bror som inte hade några barn, så mamma delade upp dom pengarna med till mig och min bror.Så jag har ju pengar. Men gillar inte när folk blir så chokade som om jag inte vore klok att köpa en sån tandställning, men det är en investering i mig själv kan man kalla det. Aja, så ligger det till iaf!

Sorry för långt inlägg!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Varför ska du ha osynlig tandställning? Jag är 23 och har vanlig räls!

2011-03-25 @ 15:49:58
Postat av: carro

Svar: Känner att det passar mest för mig, inget fel att ha vanlig i 20års-åldern måste jag tillägga, men ska isåfall ha synlig i underkäken och osynlig på överkäken. Men inget är bestämt utan ska dit och få rådgvning först bara:)

2011-03-25 @ 20:47:00
URL: http://zatumi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag ska också på konsultion på måndag för en osynlig tandställning. :) Hoppas att jag bara behöver ha i över, för är nöjd med min underkäke + att de kommer bli s fruuuktansvärt dyrt!

2011-04-03 @ 18:20:17
Postat av: carro

svar till Anonym: spännande:) känner samma som dig där, är också nöjd med underkäken, den syns ju inte heller när jag pratar/ler, så känner att det främst är överkäken jag vill ändra. Lycka till;)

2011-04-04 @ 15:44:42
URL: http://zatumi.blogg.se/
Postat av: Anonym

För mig kommer de kosta 64000 för båda käkarna. (20.000 ska ut när den sätts in) Man måste tydligen göra båda käkarna när man gör osynlig tandställning för att bettet ska bli symetriskt. Men de är de värt. Så ska tillbaka nästa tisdag o ta bilder :) Tänderna kommer blir PERFEKTA :D ÄR JÄTTEGLAD. Ohc tror de kommer vara värt pengarna i slut ändan..!

2011-04-05 @ 08:19:51
Postat av: carro

svar: okej, aa det va dyrt! tycker också att det är värt det, och bra att du är nöjd:D

2011-04-05 @ 10:09:23
URL: http://zatumi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0